sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Paasto

Paasto on usein ajateltu olevan laihduttajien tai hengellisten ihmisten höpinöiksi, mutta katsoin tänään TV1 Prisma ohjelman (syö, paastoa ja elä pitempään), jossa puhuttiin miten paastolla voidaan myös estää vanhenemisen tuomia ongelmia. Paastolla voidaan ehkäistä osia syövästä, kuten esimerkiksi eturauhassyöpää, ehkäistä 2. tyypin diabetesta ja alentaa kolesterolia.

Normaalisti ajattelemme, että paasto on esimerkiksi neljän päivän dietti, jolloin juodaan mustaa teetä ja syödään mahdollisimman vähäkalorista keittoa. Ohjelmassa koehenkilö oli niin sanotulla 2/5 paastolla, jossa hän söi viitenä päivänä viikossa aivan normaalisti ja kahtena päivänä maksimissaan 600 kcal. Näin luettuna homma saattaa kuulostaa utopiselta ja hölmöltä touhulta, mutta ainakin koehenkilöllä arvot olivat parantuneet viiden viikon kokeilun jälkeen.

Tämän päivän lounaamme: lihamureketta, keitettyjä perunoita ja keitettyjä porkkanoita
En itse ole ajatellut paastota, koska en näe sitä tässä elämänvaiheessa kovin fiksuksi. Esimerkiksi kun on koulupäiviä viisipäivää viikossa ja viikonloppuisin on mukava syödä sitä mitä haluaa. Sain kuitenkin ohjelmasta inspiraation! Olen itse jatkuvasti kipeänä, joten sovimme poikaystäväni (joka myös katsoi ohjelman!) kanssa, että joka toinen ruokailumme on kasvis, marja tai hedelmäpitoinen.Ja jokainen ruokailumme sisältää myös näitä, mutta joka toinen ruokailu on pääpiirteittäin koostunut kasviksista, marjoista ja hedelmistä. Mehän olemme tunnettuja siitä, että noutoruoka on se meidän ruokavaliomme... Viiteen viikkoon en syö noutoruokaa, sen lupaan! :) Katsotaan miten käy!

- Clara

2 kommenttia:

  1. Kerrohan sitten, miten homma lähtee teillä sujumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi ainakin on mennyt hyvin! Toisaalta ei tässä montaa päivää ole vielä elettykään. :D

      Poista