maanantai 29. heinäkuuta 2013

Omega-3

Tässä muutama viikko takaperin eräs myyjä soitti minulle Vitalas-kaupasta ja kysyi olisinko kiinnostunut kokeilemaan Omega-3-rasvahappokapseleita. Aluksi ajattelin, että en todellakaan. Mutta tulin toisiin ajatuksiin ja ajattelin kokeilla. Nyt tänään saimme 60 kapselin paketin ja lasku oli vain 4,90.

En ole ikinä oikein suosinut kapseleita tai muitakaan pillereitä, ns. lisäravinteita, koska saantisuositukset menevät niissä hyvin äkkiä yli. Emme poikaystäväni kanssa kuitenkaan syö niin usein kalaa tai margariineja, että saisimme tarpeeksi omega-3-rasvahappoja, joten tämä voi olla ihan hyväkin kokeilu. Mistäpä sen tietää? :D

Pakkauksessa luvataan mm. että kapselit auttavat parantamaan muistia ja keskittymiskykyä sekä auttavat saamaan tehokkaan immuunijärjestelmän. Jos nyt sarastun, niin tiedänpähän kenet haukun ensimmäiseksi! ;)




Käytättekö te jotakin  lisäravinnetta?

- Clara

3 kommenttia:

  1. Suomessa nuo saantisuositukset ovat tarpeeseen ja muihin maihin nähden tooooodella alhaiset. Niitä on siis aika vaikea ylittää ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa esimerkiksi D-vitamiinin saantisuositus on nyt ollut liian alhainen, mutta esimerkiksi itse käytin viime talvena monivitamiini valmistetta (käytin noin vuoden) ja koulussa tein Diet32-ohjelmalla ruokapäiväkirjaa. Osaa vitamiineista sain aivan liikaa. Ei siitä hetken käytössä ole suurta vahinkoa, mutta pitkäaikaisessa käytössä on omat haittansa. Varsinkin kun noista monivitamiineista et voi ottaa mitään pois, vaan siinä tulee sitten kaikki. :)

      Poista
    2. Esim. sinkin liikasaanti, päivän saantisuositus sinkissä on 7 mg.Sinkin pitkäaikainen liiallinen saanti voi oireilla anemiana, luuston heikkenemisenä, sekä hyvän kolesterolin vähenemisenä veressä. Ongelmat johtuvat siitä, että sinkin liikasaanti heikentää kuparin ja raudan imeytymistä elimistössä (Sinkki, 2010). Päivässä sinkkiä saisi saada maksimissaan 25 mg (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2013).

      Poista