- Raparpereista ja mansikoista tietysti!
Teimme siskon kanssa eilen aivan ihanaa raparperi-mansikkapiirakkaa.
Lopputulokseksi saimme tämän näköisen piirakan:
Mansikka-raparperipiirakka
Pohja
150 g voita
1 dl sokeria (1/2 dl kidesokeria ja 1/2 dl ruokokidesokeria)
1 kanamuna
3 dl vehnäjauhoja
Täyte
150 g mansikoita pikottuna
5 pitkää raparperin vartta
4 dl maitorahkaa
1 dl maitoa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Vatkaa
huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kananmuna
koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja painele
voideltuun noin 26-28 cm piirakkavuokaan.
Pese
raparperit ja pilko ne sekä mansikat. Levitä ne piirakkapohjan päälle.
Sekoita loput täytteen ainakset keskenään. Kaada täyte raparperien ja
mansikoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. Voit
suojata piirakan pintaa paiston aikana foliolla, jos et halua kovasti
väriä pintaan.
Tämän päivän asukuva:
Jakku: Vero Moda Mekko: Kirpputori Legginsit: Vero Moda Laukku: Aleksi 13 |
Aurinkoista kesää kaikille lukijoille toivottaa Clara.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti