tiistai 19. kesäkuuta 2012

My lovely hometown




Turunlinna
Pakko hieman kehaista sekä mainostaa tätä kuvankaunista Turkuamme. Näin kesä aikaa kaupunki oikein herää eloon ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin mukavaa katseltavaa. On Turunlinnaa, (sinne, tosin voi mennä myös talvisaikaan, mutta piha ei ole yhtään niin kaunis mitä kesäisin) markkinoita joka lähtöön,(mm. maalaismarkkinat, kalamarkkinat, keskiaikamarkkinat) hurjapäille löytyy Jukuparkkia ja Flow Parkia, kulttuurin ja historian ystäville taas esimerkiksi Åboa vetus, käsityöläismuseota, Turun taidemuseota, Kaupunginteatteri ja kesäisin ihanat kesäteatterit etc.


Rauniot

Olen syntynyt Turussa, mutta muutimme minun ollessa noin 1-vuotias Turusta pois. Olemme kuitenkin koko ikämme saaneet käydä Turussa sukulaistemme luona, harrastuksissa, shoppailemassa, elokuvissa ja milloin missäkin. Lukion päätyttyä automaattisesti aloin etsiä asuntoa Turusta ja täältähän sen löysinkin. Nyt olen reilun vuoden asunut yksiössä Turussa ja saanut "turkulaistua" vieläkin enemmän.


Jokilaivat

Jokilaivat taitavat ja ovatkin turkulaisten suuri ylpeyden aihe. Kesä tulee, kun jokilaivat avataan.
Samppalinnan kesäteatterin tunnistaa komeasta tuulimyllystä
Aurajokea koristavat tehdyt sorsat
The Tall Ships Races
Aurajoki, jonka takana näkyy Tuomiokirkon torni
Ruissalo
Kasvitieteellisestä puutarhasta
Kasvitieteellisestä puutarhasta
Keskiaikamarkkinoilta

Keskiaikaiset markkinat järjestetään joka vuosi kesäkuun lopussa. Markkinoilla voit seurata miten keskiaikana tehtiin esimerkiksi koruja ja voit myös itsekin ostaa niitä.





Tervetuloa kesäiseen Turkuun!
                                     Clara
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti