perjantai 27. heinäkuuta 2012

Pänttäämistä, pänttäämistä

Tänään olen päntännyt päähäni verenkiertoa. Asia on mielenkiintoista, mutta tylsät koulukirjat tekevät lukemisesta puuduttavaa, joten kehitin tähänkin keinon. Luen teorian kirjasta, jonka jälkeen siirryn netin ihmeelliseen maailmaan ja alan etsiä sieltä uutisia yms. muita juttuja, joissa kerrotaan juuri lukemasta aiheestani. Näin saan asiasta sekä teorian että myös nykytietoa ja esimerkkejä.
Teoriaa kirjasta...


Ja uutisia ja muuta mukavaa netistä:

* MTV3 kirjoitti 2009 japanilaisesta tavasta kylpeä suklaassa. Suklaan sanotaan parantavan verenkiertoa sekä kosteuttavan ihoa. (Koko juttu täällä: http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/verenkierto-kuntoon-suklaakylvyssa/2009/01/786842 )

* Videolinkki siitä, miten sydän pumppaa verta verenkiertoon. Tässä videossa asia on esitetty hyvin yksinkertaisesti ja jos tämän muistaa, niin ollaan jo aika hyvillä vesillä. (Video täällä: http://oppiminen.yle.fi/artikkeli?id=2093)

* Terve.fi- sivusto kertoo miten huono  hengityselimistön kunto nostaa metabolisen oireyhtymän riskiä. Tutkimuksessa todetaane,että verenkierto- ja hengityselinten kunnolla on väliä. ( Tutkimus kokonaisuudessaan täällä: http://www.terve.fi/terveyden-abc/verenkierto-ja-hengityselimiston-huono-kunto-nostaa-metabolisen-oireyhtyman-riskia)


1 kommentti:

  1. Ihana miten sä olet innostunut tuosta koulun alusta! :) <3

    VastaaPoista