sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Juustokakku



Lupasin kihlajaiskahviemme jälkeen laittaa blogiin reseptejä tekemistämme herkuista ja aloitan nyt juustokakku ohjeella. En ole itse ennen tehnyt juustokakkua ja kuvittelin sen olevan hyvin vaikeaa ja aikaa vievää, mutta jos minäkin osaan tehdä tämän ohjeen mukaan niin kuka tahansa osaa!



Pohja
200g digestive-keksejä
75g voita

Täyte
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1- 1 1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa

Kuorrute
2 dl (itse laitoin kyllä 4dl) mangopilttiä
2 liivatelehteä
2 rlk kiehuvaa vettä


1) Murenna keksit murusiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuan pohjalle ja taputtele keksinmuruseos tasaiseksi pohjalle.

2) Liota liivatelehteä kylmässä vedessä n. 5 min. Sekoita sokeri ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli (itse annoin olla yön yli).
3) Laita liivate kylmään veteen noin 5 min, kuumenna 2rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangoseos, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi (itse annoin olla 2-3 tuntia vähintään).

4) Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa ja irroita vuoka.

5) Koristele kakku esim. kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Oletteko itse tehneet juustokakkua? Jos niin millaisella ohjeella?


- Clara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti